Jag heter Camilla Franks och är LICENSIERAD PT i Svenska Personlig Tränareförbundet (SVPTF) och utbildad på Personal Physical Training School i Stockholm. Du kan därför känna dig trygg med att det upplägg du får är baserat på goda kunskaper och aktuella rön.

För sex år sedan var jag nybliven trebarnsmamma som tränade med måtta. Efter en kortare sjukdomsperiod fick jag upp ögonen för triathlon, något som senare växte till en passion för träning och hälsa. Jag gick under relativt kort tid från att träna sporadiskt utan egentliga mål till att göra träningen till en del av min livsstil. Jag förstår hur svårt det kan te sig att få in träningen i ett redan pressat livspussel, men tillsammans kan vi hitta lösningar som passar just dig.

Jag vill få människor att bli mer fysiskt aktiva och att på sätt bli friskare, starkare och gladare. Det uppnår vi genom att göra träning roligt och genom att etablera goda sunda vanor.

I dag är jag rankad som nr 1 i Sverige i min åldersgrupp i triathlon på ironmandistans. År 2017 vann jag Ironman Lanzarote och kvalade som enda svenska i min åldersgrupp till Ironman World Championships på Hawaii. Jag har genomfört nio Ironman, två VM i långdistans, fem halva och ett antal tävlingar på kortare distans, samt flera marathon. I dag tränar och tävlar jag på elitnivå som amatör och har en gedigen kunskap och erfarenhet främst inom långdistanstriathlon.

TULiP är en förkortning av The Ultra-Life Project som är mitt projekt och min blogg sedan flera år. Bloggen handlar främst om hur man får ihop träning med arbete och familj, samt tankar och tips kring motivation. Bloggen innehåller även artiklar av experter i frågor som rör kost och hälsa samt att prestera på högsta nivå.

På TULiP PT står jag för anpassade träningsprogram, planering, motivation och ett nära samarbete med kunden för att uppnå de personliga målen.

Paul Franks är utbilad idrottsfysiolog och är världsledande expert inom samspelet mellan livsstilsfaktorer och genetik. Han har i dag en professur i genetik och folkhälsa vid Lunds Universitet och i närlingslära vid Harvard Univeristy. Paul bidrar med sina teoretiska kunskaper men deltar även vid testning i labbet av klienter. Tack vare Pauls djupgående kunskaper kring fysiologi och folkhälsa kan vi erbjuda PT-tjänster som är grundade på vetenskapliga rön, klinisk erfarenhet och långvariga sportsliga meriter.

Vi har båda två tävlat på landslagsnivå för Sverige respektive Storbritannien i långdistanstriathlon.

Välkommen till oss!

1896854_1111217962226787_2636349685155728227_n