Simning

Under de närmaste två veckorna vill jag att alla gör ett test på 1000 m under ett av sina pass, helst en dag när man inte är helt slut från träning dagarna innan, kanske efter en vilodag. Värm upp genom att sima valfritt insim, minst 300 m, lugnt! Sedan 1000 m ”time trial’ där du stegrar farten under 1000-ingen och avslutar STARKT. Ansträngning 6-8 av 10. Inga hjälpmedel tack.

Periodens pass

A – Simning 60 minuter

  1. Simning 60 minuter

Den som VILL simma en gång till kör ett kortare teknik- eller återhämtningspass antingen på sin vilodag eller EFTER ett av de hårdare löp-/cykelpassen!

Jag hoppas att alla känner sig redo för att köra serier nu. Den som fortfarande behöver mycket teknikträning och coachning i bassängen FORTSÄTT med det. Än finns det gott om tid för att nöta teknik och du hinner öka distanserna under våren. Viktigast nu är att tekniken sitter och att du simmar regelbundet så att både styrka och kondition byggs på.

Den som känner sig osäker på att leta pass enligt länken nedan kan med fördel använda passen från tidigare perioder som jag la ut i flödet.

Samma gäller: den som inte simmat mycket med paddlar tar det lugnt i början, kortare sträckor räcker fint (10 x 50 m t.ex.). Det är lätt att man gör fel om man är för svag eller har fel teknik med paddlar. SKADERISKEN ÄR HÖG om man gör fel!

PASS

Registrera er på https://swimplan.com/ för att skapa egna varierade pass

Sim A = ca 2500-3000 m

Sim 1 = ca 2500-3000 m