Erica Gjälby Ålder: 40 år Familj En hejande man och två barn; Elias 14 år & Ella 10 år Tidigare erfarenheter/lopp (kortfattat); Allt började med En Svensk Superklassiker 2015/16. Sedan har det gått av bara farten. Gjorde mitt första triathlon i Uppsala 2016 – å sen var jag fast 🙂 Gjort tre halva IM (2x Ironman 70.3 Jönköping & en Sala Silverman) och en Ironman 140.6 i Kalmar 2018 (magiskt!) Tävlingar 2019; än så länge IM Kalmar, men troligen även Jönköping 70.3 och/eller Barcelona 70.3 ( å så Vasaloppet & Vätternrundan som alltid) Främsta målsättning 2019 Få uppleva känslan i Kalmar igen, å då såklart snabbare än i år 😉 Styrkor och svagheter Cykel är min starka gren, å jag äääälskar uppförsbackar! Löpning är det gren där jag har mest att utveckla å det är vinterns fokus. Vad driver dig? Motto? Bra fråga…. Njuter av varje träningstillfälle och det har blivit mitt sätt att ladda ur och ladda om batterierna i en galet hektisk vardag. Det gäller att se möjligheter här i livet och sedan ta dom – det gäller i så väl arbete som träning.

 

Ellis (Eleonor) Turah Ålder: 43 (44 på nyårsafton!) Familj: Man, tre barn 24, 15, 8 år, varav äldsta utflyttad. Två katter. Tidigare erfarenheter/lopp: HIM Jönköping Sthlm Tri och några mindre lopp. Tävlingar 2019: Vansbro triathlon medeldistans, plus några till, men inte bestämt vilka. Främsta målsättning 2019: Vansbro eller Kalmar (beroende på jobbsituation, öronoperation och cykelfynd) Styrkor och svagheter: Lat, bra på att planera, genomför det jag planerat, uthållig och vill ha kul! Svagheter: Lat, frusen, livrädd för att frysa, fysiskt långsam och klen 😂 Vad driver dig? Motto? Att flytta min egen gräns. Att ta mig utanför min comfortzone. Bli klokare. Och sprida inspiration till min familj att bli starka och våga utmana sig själva. You only fail when you stop trying! ❤
hanna
Hanna Kihlberg Ålder: 45 år Familj: Gift med Ulf, 3 barn 18, 23, 25 år Tidigare erfarenheter/lopp (kortfattat): En svensk Klassiker, 5 bergsultralopp 83 km, Borås triathlon halv IM Tävlingar 2019: Ironman Syd Afrika 140.6 Jönköping 70.3 Främsta målsättning 2019: Genomföra loppen, tidsmål under 11.30h 5.50 h Styrkor och svagheter: Uthållig & viljestark, svårt att hålla disciplin när det blir enformigt. Vad driver dig? Motto?: Tänja gränser utvecklar! Älskar att vara stark!
Louise Meyer kallas Lollo Ålder 49 fyller 50 nästa år 😀 Min familj består av sambo Conny och William 24, Annie 11. Jag började min resa med klassikern och satte sen en två års plan för att nå målet Ironman Kalmar 2018. Oj vilken resa 😊. Jag ville ha en kropp som mådde bra efter och det har jag. Jag är oldtimer i den här gruppen 😊. Jag vill fortsätta må bra med nya mål. Tanken är att köra två st. 70.3 nästa säsong. Men har inte spikat vilka. I år vill jag bli såå mycket bättre på cykeln. Även bli snabbare generellt med bibehållen glädje i träningen. Det som driver mig är kraften jag får via träningen. Jag mediterar när jag löper lugnt tömmer huvudet. 🏊‍♀️🚴‍♂️🏃‍♀️🤗
Caroline Frideson Ålder: 39 år Familj: Ensamstående med två barn, 18 resp 12 år Tidigare erfarenheter/lopp: TCS Lidingöloppet 30 (2016) Tjurruset (2016) Sälen fjällmaraton (2016) En svensk klassiker (2017-18) Tävlingar 2019: Ironman Kalmar samt kortare triathlondistanser (ej bestämt vilket/vilka än) Främsta målsättning 2019: Följa TULiP’s plan till punkt och pricka. Stå skadefri och pepp på startlinjen i IM Kalmar och springa in som en finisher till speakerns ”Caroline – You are an Ironman” Styrkor och svagheter: starkt pannben, tränat varierat med styrka och cardio under senaste två åren. Mer uthållig än snabb. Har en knäskada sedan Engelbrektsloppet som begränsar mig lite. Helt novis inom triathlon. Vad driver dig? Motto?: Att träna mot ett mål motiverar mig till träning och höjer min prestation. Man orkar alltid lite mer än vad man tror. Att delta under lopp fyller mig med endorfiner – atmosfären, glädjen, naturen, publiken och att genomföra det tillsammans med likasinnade. 2019 (året jag fyller 40) ska jag må mitt allra bästa jag i både kropp och själ.
Lotta Törngren Ålder 43 år Familj: gift, tre barn 16, 15 och 12 år. Hästar, katter och en hund. Tidigare erfarenheter/lopp: Vårruset 5km och stadsloppet 5km. Tränar dock för att vandra i berg. Jag är anmäld till 2019 IM Kalmar Främsta målsättning 2019 komma i mål på IM på tiden 14.45h Styrkor och svagheter: Envis, tror att det mesta är möjligt. Kan dock bli osäker på mig själv skulle aldrig tävla i lag. Vad driver dig? Motto? Kan dom så kan jag!
Helene Nilsson Ålder: 52 år Familj: Sambo och två barn Tidigare erfarenhet: Triathlon: två sprint och två olympiska. Har gjort tre st Svenska Klassiker (-16, -17, -18) – Vasaloppet var tuffast! Tävlingar 2019: Vätternrundan, och Ironman Kalmar, men kommer att anmäla mig till Vansbro Tri samt simmet. Blir förmodligen Hallstahammar tri Olympisk också. Främsta målsättning: Att göra en Ironman, långdistans, men framförallt träna för att må bra. Styrkor/ Svagheter: Älskar att cykla så det är min bästa gren, simningen är svårast då jag fortfarande inte kan crawla mer än 25 m. Envis och pannben. Vad driver dig: Att ta reda på vad jag kan och orkar, att sätta upp målen stegvis och att bli bättre och bättre. Jag vill också umgås med vänner och ha roligt därför anmäler jag mig till olika lopp. Motto: Vilja – Mod – Uthållighet Mantra: Inför IM Kalmar: I’m going through!
Veronica Hammarstedt Ålder: 43 Familj: Victor 9år och Vincent 8 år (hos mig varannan vecka) Tidigare erfarenheter: Inte varit aktiv, bokstavligt talat, mer än 1,5 år. Men har i sommar/höst gjort bla Vansbro medeldistans, Kalmar IM och Lidingöloppet plus några mindre cykel, löp, sim och trilopp. Främsta målsättning: IM Kalmar och då med ett mycket bättre resultat än i år genom att lära mig min tempocykel och framförallt bli en bättre löpare. Styrkor/svagheter: Min främsta styrka är mitt pannben/envishet. Min främsta svaghet är löpningen och mitt dåliga självförtroende vad gäller vad jag klarar/orkar vilket gör att jag håller igen. Vad driver dig? Motto?: Att bli starkare, snabbare och uthålligare. Att aldrig gå tillbaks till att vara en 125 kg tung, orkeslös, huvudvärkstyngd mamma. Mina grabbar är värda en Ironman-mamma 😊. ”Det är aldrig försent att börja leva livet som man vill ha det”. Och i ett lopp är mitg mott ”Fortsätt simma, fortsätt simma” 😄
tonje
Tonje Saeveraas Dannert Ålder: 35 Familj: Min man Axel och två barn, Isak 3 år och Benjamin 7 år Tidigare erfarenheter/lopp (kortfattat): Jag fattade tycke för triathlon 2013 då jag gick en crawlkurs och spontant anmälde mig till Sthlm triathlon. Sen dess har jag genomfört massa olika lopp, sprint, olympisk, HIM, en svensk klassiker och 2018 gjorde jag IM Kalmar. Så jäkla roligt!! Tävlingar 2019: HIM Jönköping so far… 🙂 Blir nog fler 😉 Främsta målsättning 2019: Detta året vill jag fokusera på fart… Styrkor och svagheter: Styrkor – Otroligt uthållig, glad/positiv och fokuserad när det behövs. Svagheter – Ibland kan jag gå lite överstyr med mängden träning, kan få lite tunnelseende och ”glömma” bort dom jag har runt mig. Vad driver dig: Att hela tiden utmana mig själv med nya spännande utmaningar! Motto: Våga, finns inget som heter ”men jag kan nog inte”…
Anna Siggelin Ålder: 51 år Familj: Make Tomas, våra barn Sara 15 år och Adam 12 år Tidigare erfarenheter/lopp: 3 Lidingölopp, 3 Göteborgsvarv, 4 Swimrun lopp, Though Viking 2016 Helklassiker, 2017 mitt första år som triathlet blev det Hallsta Olympisk distans och halv Ironman Sala Silverman. Tävlingar 2019: IM Kalmar, HIM Vansbro och Hallsta triathlon Olympisk Främsta målsättning 2019: IM Kalmar Styrkor: Simning, Cykel, Mycket träningsvillig och vill hela tiden förbättras, Otroligt envis och ger mig aldrig. Mina svagheter är löpning där jag vill bli snabbare och att våga ta ut mig mer. Jag är en riktig nötare. Det som driver mig är definitivt endorfiner, kickar, upplevelser och utmaningar. Känslan att fara fram i naturen oavsett om det är i vattnet på vägen eller på cykeln är obeskrivlig. Att slutföra en utmaning och samtidigt njuta av det och ha kul. Men också att vara en förebild och peppa familjen och omgivningen. Jag har aldrig mått så bra både mental och varit så konditions stark som nu när jag börjat med triathlon. En fantastisk och allsidig träningsform som också smörjer mitt mentala mående. Mina motton är att: Ta vara på dagen vi lever här och nu ! Låt inte dina rädslor hindra dig! Det är du som gör valen!
Linda Ripa Ålder: 38 år Familj- Man och 2 barn på 5 och 7 Bor i Glumslöv, Skåne Tidigare erfarenheter/lopp (kortfattat)- Svensk klassiker x2, några maror. Tränat och tävlat i triathlon de senaste 5 åren. Har gjort 4 HIM och 1 IM Tävlingar 2019: Elsinor 70.3 och IM Copenhagen Främsta målsättning 2019- Köpenhamn IM med tidsmål Styrkor- Positiv, envis, målinriktad Svagheter – ta mig ur komfortzonen Vad driver dig? – nyfikenheten att upptäcka hur mycket kroppen klarar. Att hela tiden bli lite bättre. Motto? – vill man så kan man!