Testa på triathlon!

Vi kommer under fyra månader i vår att erbjuda träning och tips för den som är ny inom triathlon. Den här kursen består av ledarledda pass, workshops och ett online träningsupplägg under perioden mars-juni. Vi har som mål att så många som möjligt ska köra samma tävling i sommar, men det är inget krav att tävla. Exempel på lokala tävlingar är Sövde Triathlon (motionssprint) 4 juni, Halmstad (motionssprint) 1 juli, Malmö Triathlon 5-6 augusti (sprint och olympisk), Helsingborg Triathlon 13 augusti (olympisk distans). En lista på fler lokala tävlingar kommer att läggas ut på TULiP PT:s Facebooksida inom kort.

Vi utgår vid träningstillfällena oftast från Vejbystrand och ses en gång i veckan med start 2 mars. De första veckorna kommer vi att köra löpträning (med styrka) på torsdagar 18:30-19:30, tillsammans med TULiP:s löpargrupp.

Vi börjar med en workshop i mars på temat ”Introduktion till triathlon” och efter det kommer det minst fyra workshops till på temat Triathlon för nybörjare (se nedan för preliminärt schema). De veckor som en workshop erbjuds utgår ordinarie ledarledda pass.

Från och med april/maj kommer löpträningen ibland att ersättas av cykling i grupp och simning i öppet vatten så småningom, då på en annan veckodag.

Gruppen kommer att ha en egen privat grupp på Facebook där du får ta del av ett träningsupplägg för nybörjare. Det sker ingen individuell coaching, men vi kommer att diskutera hur upplägget kan anpassas beroende på de olika nivåerna och målen inom gruppen. I den här gruppen kommer du förutom träningsupplägg även få en massa bra tips och pepp inför din första tävling.

Hör gärna av dig till mig (camilla.franks@telia.com; 0730 351 251) för mer information.

Workshops (varje workshop är 1-2 timmar och kan även bokas separat)

Mars (preliminärt 11 mars, kl. 14-16)

Introduktion till triathlon

Hur tränar man för en triathlon? Vi pratar om de olika distanserna, regler och utrustning. Vi tittar på träningsupplägg och på hur man praktiskt får in träningen i livspusslet. Du får tips om var och hur du kan träna lokalt och vilka tävlingar som finns.

April

Landsvägscykling – cykling triathlon

En grundkurs i landsvägscykling. Vi pratar om skillnaden mellan olika typer av cyklar och utrustning. Vi tittar på olika typer av cyklar (landsväg, triathlon) och på olika pedaler och skor. Vi lär oss hur man cyklar i grupp, men även hur man cyklar på en triathlontävling. Grundläggande cykelvård, inkl. fixa punktering och kedja.

Maj

Växlingar – vi går igenom växlingarna och övar tillsammans på alla momenten. Hur växlar man effektivt mellan grenarna? Vad ska man ha med sig på tävling? Vi pratar och testar s.k. brickpass där man springer direkt efter cyklingen.

Juni

Öppet vatten

Vi pratar öppet vatten-teknik och simmar tillsammans. Hur hanterar man olika förhållanden i vattnet? Eventuellt kommer öppet vatten-lektioner att erbjudas separat i samarbete med en simcoach. Detta blir en separat kurs.

Tävling

Vi går igenom tävlingsmomenten och pratar om hur man förbereder sig bäst för en triathlon. Vad ska man äta före, under, efter tävlingen osv. Tankar kring prestation och motivation. För de som valt samma tävling, pratar vi om banan och praktiska förberedelser.

Max 15 deltagare

Pris: 900 kr per månad för perioden 1 mars – 30 juni. Till en början ses vi torsdagar 18:30-19:30 men vissa veckor kommer tiden att ändras, i synnerhet när det är en workshop samma vecka. Workshops kommer att hållas under helgdagar. Under tre veckor i vår när jag själv tävlar och reser i samband med Ironman-tävlingar kommer en ersättare att hålla i det gemensamma löppasset.15940481_1713244725359786_1121547162326110041_n